intramuale ouderenzorg
behoeften ouderen | oude mannen lachen

Samenwerking

De Academische Werkplaats Ouderen is een structurele samenwerking tussen Tranzo (Tilburg University) en elf organisaties in de ouderenzorg:

Avoord, Azora, Brabantzorg, CZ Zorgkantoor, Groenhuysen, Mijzo, Surplus, SVRZ, TanteLouise, Thebe en De Wever.

Deze elf organisaties investeren tijd en geld in de academische werkplaats. Samen streven we naar “wetenschap in de praktijk voor mensgerichte ouderenzorg”. We doen wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan mensgerichte ouderenzorg. Onze onderzoekers werken samen met ouderen en zorgverleners aan mensgerichte zorg voor kwetsbare ouderen.

surplus logo
logo De Wever
logo CZ zorgkantoor
Tranzo logo
Logo BrabantZorg
Logo SVRZ
TanteLouise logo
Avoord logo
logo Groenhuysen
azora logo
Tilburg University logo
MIJZO logo
Prof. dr. Katrien Luijkx

Katrien Luijkx, hoogleraar ouderenzorg, vertelt over deze samenwerking:

“In de samenwerking is draagvlak voor de dingen die we doen heel belangrijk; als het voor ouderen en zorgorganisaties niet interessant of relevant is, moeten we het dan wel doen? Wat ik dus heel belangrijk vind, is dat ons onderzoek van meerwaarde is voor ouderen die afhankelijk zijn van zorg. We hebben de samenwerking met de zorgpraktijk hard nodig. Zij kunnen namelijk de vinger op de zere plek leggen door aan te geven wat er echt toe doet en waar we met ons onderzoek het verschil kunnen maken. Ik ben onze organisaties daarom erg dankbaar dat ze willen investeren in de AW Ouderen, dat ze meedenken over de inhoud van onze onderzoeken en dat ze gebruik willen maken van onze kennis.

De winst zit voor mij in twee dingen: samen ontwikkelen we relevante wetenschappelijke kennis en ook bruikbare werkwijzen of instrumenten waarmee ouderen en/of de zorg geholpen kan worden.”