SANO Wetenschapsdag

Symposium:

‘Professionalisering van de ouderenzorg’ en Oratie prof. dr. Robbert Gobbens

Op vrijdag 29 september 2023 om 16.15 uur, zal prof. dr. Robbert Gobbens zijn inaugurele rede uitspreken. Het thema van zijn oratie is ‘Professionalisering van de verpleging en verzorging in de ouderenzorg’.

Voorafgaand aan de oratie organiseren wij een symposium over dit thema met diverse inspirerende sprekers. Via deze pagina kun je jezelf aanmelden en delen wij het programma voor het symposium en / of de oratie van Robbert Gobbens.

Tranzo logo
Datum
29 september 2023
Datum
12:00 - 17:00
Datum
Aula, Cobbenhagen gebouw, Tilburg University

Wil je graag aanwezig zijn? 

Je bent van harte welkom!

Wil jij aanwezig zijn bij het symposium ‘Professionalisering van de ouderenzorg’ en / of de oratie van Robbert Gobbens? Je bent van harte welkom!

Wil je de oratie van Robbert volgen via een livestream? Klik dan op onderstaande button.

 

De leerstoel ‘Professionalisering van de verpleging en verzorging in de ouderenzorg’ wordt mogelijk gemaakt door Hogeschool Inholland en Zonnehuisgroep Amstelland.

Livestream
Interview met oudere man

Programma

12.00 uur: Inloop met lunch

12.30 uur: Aanvang symposium ‘Professionalisering van de ouderenzorg’

  • Opening door prof. dr. Katrien Luijkx
  • Drs. Desirée Bierlaagh, practor bij mboRijnland: Het boeien en binden van verzorgenden en verpleegkundigen in de ouderenzorg
  • Dr. Meriam Janssen, senior onderzoeker en onderzoeksmakelaar bij de Academische Werkplaats Ouderen van Tranzo: Met verhalen van ouderen en in samenspraak kwaliteit van zorg verbeteren.
  • Theater met Jan van der Hammen ‘Ben jij het nog?’: Met behulp van theater en ervaringsoefeningen verkennen we het thema professionalisering van verpleging en verzorging.

14.00 uur: Pauze

14.30 uur: Deel 2 symposium ‘Professionalisering van de ouderenzorg’

  • Drs. Irene Muller-Schoof, promovendus bij de Academische Werkplaats Ouderen van Tranzo: Het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en praktijk om persoonsgerichte verpleeghuiszorg te ontwikkelen.
  • Drs. Marjolein Albers, docent en onderzoeker bij de verpleegkunde opleiding van Inholland: Alleen samen wordt iedereen beter. In een Leer- en InnovatieNetwerk leren studenten, zorgprofessionals en docenten van elkaar en werken we projectmatig aan het verbeteren van de zorg.
  • Panelgesprek: In een panelgesprek met verpleegkundigen en verzorgenden van Zonnehuisgroep Amstelland wordt aandacht besteed aan de professionalisering van beide beroepsgroepen.

15.45 uur: Pauze

16.15 uur: Oratie prof. dr. Robbert Gobbens

17.00 uur: Borrel