Sociaal actieve ouderen

Zoeken wij jou?

Inmiddels hebben we genoeg aanmeldingen ontvangen van thuiszorgmedewerkers die de tool willen testen. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Werk je in de thuiszorg en vind je het leuk om een tool die we ontwikkelden te testen in de praktijk? Dan zoeken wij jou!

In het praktijkvertalingsonderzoek van Willeke Vos is de Luisterzuster ontwikkeld. Dit is een werkwijze voor thuiszorgmedewerkers, samengevat in een mooi boekje. De werkwijze is bedoeld om ouderen te helpen die in een dip zitten. Samen met een oudere ga je op zoek naar datgene wat het leven de moeite waard maakt. Stap voor stap help je een oudere om zelf uit die dip te komen. De Luisterzuster is ontwikkeld naar aanleiding van onderzoek naar de ervaringen van ouderen met veranderingen in het sociale netwerk en met gezondheidsachteruitgang. We ontwikkelden deze werkwijze samen met wijkverpleegkundigen en thuisbegeleiders van Surplus, Zuidzorg, Joriszorg, Zorgboog en met een groep kritische ouderen.

Wil jij De Luisterzuster testen en jouw mening geven? Graag!

Wat we van je vragen. In de week van 7 maart neem je deel aan een webinar, op een dag/tijdstip dat jou schikt. Je krijgt dan meer info over De Luisterzuster en hoort wat precies de bedoeling is. Je krijgt het boekje thuisgestuurd en gaat er in jouw praktijk mee aan de slag. Na zes weken neem je deel aan een groepsgesprek met anderen die ook met De Luisterzuster aan de slag gingen. Jij geeft jouw mening. Wij luisteren goed en verwerken alle feedback in een definitieve versie. Die krijg je uiteraard toegestuurd.

Meer weten over het onderzoek van Willeke? Bekijk haar onderzoekspagina hier