eigen regie ouderenzorg

Vervolg De Werkplaats: ‘dat bepaal ik zelf wel!’

Op 5 oktober 2021 organiseerden wij ‘De Werkplaats: dat bepaal ik zelf wel!’. Het was een creatieve dag waar zorgverleners en studenten aan de slag gingen met de resultaten uit het onderzoek van Jolande van Loon over eigen regie van ouderen in de langdurende intramurale zorg. Heb je even een opfrisser nodig? Bekijk de aftermovie via deze link.

Winnende ideeën

Dit jaar hebben we de ideeën van de twee winnende groepen samen met hen verder uitgewerkt. Bij een van de winnende ideeën: het vierluik dat bij de bewoners op de kamer zou komen te hangen waarin in een oogopslag te zien wat belangrijk is voor deze persoon, zijn we erachter gekomen dat dit idee niet heel vernieuwend is. Er bestaan al diverse soortgelijke initiatieven. Daarom hebben we, in overleg met de teamleden, besloten dit idee niet verder uit te werken.

Het andere winnende idee: een reflectiekaartspel om bewustwording te creëren en te reflecteren op het vergroten van eigen regie, hebben we wel uitgewerkt en is in een ander jasje gegoten, namelijk een (dag)kalender. Qua ontwerp lijkt het op een soort scheurkalender, maar deze kun je hergebruiken. Beter voor het milieu en dit onderwerp is na een jaar natuurlijk nog steeds even relevant!

Kalender

Momenteel verzamelen we input voor de kalender en zijn de eerste ontwerpen gemaakt. Het is belangrijk dat de inhoud van de kalender aansluit op de doelgroep. Hiervoor kunnen we de hulp van (toekomstige) zorgverleners goed gebruiken!

Vind je het leuk om met ons mee te denken, kom dan naar onze online brainstorm op dinsdag 20 september van 11.00 tot 12.00 uur of donderdag 22 september van 09.00 uur tot 10.00 uur. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar Marjolein Dankers: m.h.e.t.dankers@tilburguniversity.edu

 Wil je op de hoogte blijven van dit proces, houd onze socials in de gaten!