covid ouderen

Nu beschikbaar: de corona Praatplaat

Vanaf vandaag is de ‘Praatplaat: Over leven met corona’ beschikbaar! Dit product is ontwikkeld op basis van de resultaten uit het onderzoek  naar de gevolgen van de maatregelen rondom COVID-19 in verpleeghuizen. Dit onderzoek is een samenwerking tussen de Academische Werkplaats Ouderen, KU-Leuven en UNO-UMCG. In dit onderzoek stonden de verpleeghuisbewoners, hun naasten en vrijwilligers centraal.

Door middel van een Mini Werkplaats is er in co-creatie met zorgprofessionals, beleidsmedewerkers en docenten gekeken naar hoe de resultaten uit het onderzoek naar de praktijk vertaald kunnen worden. Op basis van de ideeën die op deze dag zijn bedacht is uiteindelijk het concept voor een zoekplaat ontstaan. Dit concept is verder getest en uitgewerkt in co-creatie met ouderen, naasten, vrijwilligers, zorgprofessionals en het onderwijs. Dit om te zorgen dat het product goed aansluit bij de praktijk.

Het doel van de Praatplaat

Met onze Praatplaat kun je samen in gesprek gaan, persoonlijke ervaringen delen, bespreken wat goed ging en wat beter kan, en wat wensen en behoeften zijn in toekomstige, soortgelijke situaties? De Praatplaat is voor iedereen in het verpleeghuis die wil terugblikken op en leren van de coronapandemie, dus of je er nu woont, werkt (of gaat werken) of mantelzorg verleent.

Ben jij benieuwd naar de Praatplaat en wil jij dit product gebruiken samen met collega’s of medestudenten? Op deze pagina staat alle informatie over de Praatplaat en kun je de plaat downloaden: Praatplaat: Over leven met corona.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Bekijk dan de onderzoekspagina