intimiteit ouderen

Lancering spel Inteam en flyer met verhalenbundel en deurhanger

Vorig jaar hebben wij een inspiratiedag georganiseerd: Seksualiteit in het verpleeghuis: hoezo n.v.t.?. Tijdens deze dag gingen ruim 100 (toekomstig) zorgprofessionals aan de slag met het thema liefde, intimiteit en seksualiteit in het verpleeghuis. Op basis van resultaten uit wetenschappelijk onderzoek hebben zij, in groepen een oplossing bedacht om met dit thema in de praktijk aan de slag te gaan. Alle ideeën zijn beoordeeld door een vakjury en de vijf beste ideeën zijn gepresenteerd aan alle aanwezigen. Het afgelopen jaar hebben, wij samen met drie groepen die deelnamen aan dit evenement, hun ideeën verder uitgedacht en ontwikkeld. Op maandag 14 december hebben wij deze producten gelanceerd!

Bordspel voor ouderen over seksualiteit

Wij zijn heel trots op het resultaat: we hebben producten ontwikkeld die helpen om het onderwerp liefde, intimiteit en seksualiteit bespreekbaar te maken in de ouderenzorg.

Want stel je eens voor dat jij en je partner al 50 jaar samen zijn. Jouw partner lijdt aan dementie en moet noodgedwongen verhuizen naar het verpleeghuis. Voor beide partners is dit een ingrijpende gebeurtenis. Het zijn vaak de kleine dingen die ze het meest missen, zoals: samen slapen, samen douchen, samen eten en samen op de bank zitten.

De flyer met verhalenbundel helpt om dit thema bespreekbaar te maken met een bewoner en zijn/haar partner. Het spel Inteam helpt zorgprofessionals om het thema intimiteit en seksualiteit te bespreken, er kennis over op te doen en ervaringen te delen. De deurhanger helpt om bewustwording te creëren bij zorgprofessionals over dit onderwerp en onze producten.

Flyer inteam voor ouderen

Wil je meer informatie of heb je interesse in het spel?

Ga naar de pagina ‘Aan de slag’ en bekijk het spel Inteam en/of de flyer met verhalenbundel en deurhanger. Via het contactformulier op deze pagina’s kun je de producten ook bestellen.

Kosten spel Inteam: € 59,95

Kosten set flyer met verhalenbundel en deurhanger: € 1,95 (te bestellen per 50 stuks)