Zorgprofessional en oudere

Nordic Congress of Gerontology | Ageing in a transforming world

Van 12 juni tot en met 14 juni is het Nordic Congress of Gerontology in Zweden. Vanuit de Academische Werkplaats Ouderen zijn wij ook aanwezig bij het Nordic Congress of Gerontology. Benieuwd naar onze bijdrage aan dit congres? Bekijk hieronder wat onze collega’s gaan doen tijdens deze dagen.

Datum
12 juni 2024
Datum
09:00 - 15:30
Datum
Stockholm

Nordic Congress of Gerontology

Het doel van dit congres is om met onderzoekers en praktijkprofessionals nieuwe inzichten te bespreken die de leefomstandigheden voor ouderen faciliteren en verbeteren. Dit alles in een veranderende wereld door klimaatverandering, de pandemie en oorlogen.

Inschrijven is mogelijk via onderstaande button.

Inschrijven
Oudere man zittend in een stoel

Presentatie Meriam Janssen

Meriam geeft een presentatie over pijler 3 van de CIAO studie: COVID-19 and Influenza: Appropriate measures to prevent and control Outbreaks in nursing homes.

De CIAO studie onderzoekt wat gepaste/geschikte maatregelen zijn om een uitbraak van COVID-19 of griep te voorkomen of in te dammen.

Pijler 3 gaat over het draagvlak voor maatregelen door bewoners, naasten en professionals

Meer informatie over het CIAO project

Posterpresentatie Irene Muller-Schoof

Irene geeft een posterpresentatie over haar onderzoek: Evaluatie van een interprofessioneel onderwijsprogramma in de verpleeghuiszorg.

In een mixed methods onderzoek is een lesmodule in drie verpleeghuizen getest onder mbo en hbo studenten die daar stage liepen.

Wil je meer weten over het onderzoek van Irene? Bekijk haar onderzoekspagina via de button hieronder.

Naar het onderzoek van Irene

Posterpresentatie Willeke Vos

Willeke geeft een posterpresentatie over haar onderzoek ‘Het Luisterend Oor: design en evaluatie van een interventie voor thuiszorgmedewerkers om het sociaal-emotioneel welzijn van ouderen te verbeteren.’

Met ouderen, wijkverpleegkundigen en o.a. managers en bestuurders van thuiszorgorganisaties is een praktische interventie ontwikkeld. In de interventie zijn werkwijzen van narratief luisteren, samen beslissen en motiverende gespreksvoering verwerkt.

Meer weten over het onderzoek van Willeke? Bekijk haar onderzoekspagina via de button hieronder.

Naar het onderzoek van Willeke

Posterpresentatie Wytske Meekes

Wytske geeft een posterpresentatie over de werkwijze van de Academische Werkplaats Ouderen -Tranzo waarin we wetenschappelijk kennis vertalen naar praktische producten voor de zorgpraktijk. Deze vertaling maken we door te co-creëren met ouderen en zorgprofessionals. De co-creatie methodiek is gebaseerd op Design Thinking.

 

De titel van de poster van Wytske is: In co-creation from science to practice in long-term care.