ouderengeneeskunde visual

Lancering: Het verhaal als kwaliteitsinstrument

Ontdek hoe je met verhalen kunt werken aan kwaliteitsverbetering

Persoonlijke verhalen van ouderen maken duidelijk wat zij belangrijk vinden in hun leven en de zorg die zij ontvangen. Het verhaal als kwaliteitsinstrument is een nieuwe methode om op basis van verhalen van ouderen de kwaliteit van zorg in beeld te brengen en te verbeteren.  De Academische Werkplaats Ouderen van Tranzo, Tilburg University ontwikkelde deze methode samen met zorgorganisaties. Het verhaal als kwaliteitsinstrument inspireert en motiveert zorgprofessionals om te werken aan mensgerichte ouderenzorg.

Oude man in stoel in verzorgingshuis
Datum
6 april 2023
Datum
13:00 - 17:00
Datum
Tilburg University

Het verhaal als kwaliteitsinstrument

Getrainde zorgprofessionals interviewen ouderen en komen erachter wat zij belangrijk vinden. Een zorgprofessional stelt een oudere één vraag: “U ontvangt zorg van deze organisatie, vertelt u daar eens over”. De oudere vertelt dan zijn / haar persoonlijke verhaal. Van elke oudere wordt een portret opgesteld. Deze portretten worden gebruikt voor kwaliteitsverbetering. Na een kwaliteitsbijeenkomst kunnen zorgprofessionals direct aan de slag met een opgesteld actieplan.

 

Tijdens de lancering vertellen onderzoekers, zorgprofessionals, kwaliteitsmedewerkers en ouderen over Het verhaal als kwaliteitsinstrument. Zo krijg je antwoord op de vragen:

  • Wat houdt Het verhaal als kwaliteitsinstrument in?
  • Hoe is het instrument ontwikkeld?
  • Wat zijn de bevindingen van het wetenschappelijk onderzoek?
  • Wat levert het instrument zorgorganisaties op?
  • Wat is volgens betrokken zorgprofessionals en kwaliteitsmedewerkers de meerwaarde van het instrument?
  • Welke mogelijkheden zien zorgorganisaties voor toekomstige inzet?

 

Wil je meer weten over deze methode? Kom dan naar de lancering van Het verhaal als kwaliteitsinstrument.

 

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Het maximale aantal aanmeldingen is bereikt. Wil je toch graag aanwezig zijn? Stuur een mail naar awouderentranzo@tilburguniversity.edu, dan zetten we je op de reservelijst.

Meer informatie over het instrument