Deel, denk en ontwikkel bij De Werkplaats: 'Dat bepaal ik zelf wel!'

Op 5 oktober 2021 organiseren wij De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’. De opvolger van de succesvolle Inspiratiedag die we in 2019 hebben georganiseerd. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Bekijk dan de video’s op deze pagina.

 

Hoe grijzer hoe eigenwijzer
Worden mensen eigenwijzer naarmate ze ouder worden of zijn ouderen simpelweg wijs en eigen? We willen allemaal zoveel mogelijk onze eigen keuzes maken in het leven. Dit verandert niet als we ouder worden en afhankelijk worden van zorg. De meeste ouderen weten heel goed wat ze wel of niet willen en houden daarom graag zelf de regie over hun eigen leven.

Onderzoek heeft laten zien dat als ouderen zelf de regie voeren zij beter in staat zijn om met tegenslagen om te gaan, minder stress en betere kwaliteit van leven ervaren. Als zorgverlener kun je ouderen helpen bij het bevorderen van eigen regie.

 

Hoe dan?
Wil jij bedenken hoe zorgverleners ouderen kunnen helpen bij het bevorderen van eigen regie? Schrijf je dan in voor De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’. Tijdens deze interactieve en creatieve dag gaan (toekomstige) zorgprofessionals in multidisciplinaire teams actief aan de slag met dit onderwerp. De hele dag staat in het teken van delen, denken en ontwikkelen.

Aanmelden >

Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Deel
Als je in de zorg werkt dan heb je ervaring met dit thema. Deel deze kennis met jouw team of met de hele groep. Jouw persoonlijke ervaring is erg waardevol.

Denk
Laat je inspireren door jouw teamgenoten, de inzichten uit het onderzoek van Jolande van Loon en de vele deskundigen die hun persoonlijke kennis en ervaringen delen. Verdiep je in het thema en ga samen met jouw team brainstormen over passende, effectieve en praktische oplossingen.

Ontwikkel
Zijn jullie klaar met brainstormen en heb je samen met jouw team een oplossing bedacht? Laat je idee tot leven komen en ontwikkel een prototype. Dit prototype presenteert je aan alle mede-deelnemers, de jury en andere geïnteresseerden.

 

Aan het einde van de dag wordt het beste idee gekozen. Dat idee werken wij, samen met het winnende team, verder uit, zodat we het kunnen produceren en verspreiden binnen de ouderenzorg. Jij kan dus echt het verschil maken!

Bekijk ook de making of van het spel Inteam en de flyer met verhalenbundel en deurhanger. Dit waren de winnende ideeën van de vorige editie. Even naar beneden scrollen, de video staat op deze pagina.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 5 oktober 2021
Tijd: 09.00 – 17.00 uur + borrel na afloop
Waar: in (de omgeving van) Tilburg

Werk jij in de ouderenzorg als verpleegkundige, verzorgende, welzijnsmedewerker, helpende of activiteitenbegeleider? Of volg je een opleiding op het gebied van zorg en welzijn? Dan nodigen wij je van harte uit om deel te nemen aan De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’.

Medewerkers van de organisaties die zijn aangesloten bij de Academische Werkplaats Ouderen van Tranzo krijgen voorrang. Dit zijn: Azora, Brabantzorg, De Wever, Groenhuysen, Mijzo, Surplus, SVRZ, Tante Louise en Thebe.

De Werkplaats vindt plaats in (de omgeving van) Tilburg. We gaan er vanuit dat dit evenement fysiek kan plaatsvinden. Mocht de coronasituatie dit niet toelaten, dan organiseren we een online evenement.

Het wordt een unieke dag waar leren, creëren en inspireren centraal staan. Uiteraard is deze dag goed verzorgd met een heerlijke lunch en borrel.

Aanmelden is gratis. Als je jezelf hebt aangemeld maar niet aanwezig bent op 5 oktober dan zijn wij genoodzaakt om € 50,- in rekening te brengen ter compensatie van de gemaakte kosten.

Accreditatie voor deze dag wordt aangevraagd bij V&VN.

Let op: er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! Je kunt jezelf aanmelden via onderstaande link.

We zien je graag op 5 oktober!

Aanmelden >

Bekijk hier de aftermovie van de Inspiratiedag 2019: Seksualiteit in het verpleeghuis: hoezo n.v.t.?!

Bekijk hier de making of van het spel Inteam, de flyer met verhalenbundel en deurhanger; de winnende ideeën van de Inspiratiedag van 2019.

Contact

Heb je vragen over De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

 

Ook als je ideeën hebt over dit onderwerp of voor het evenement, laat het ons weten!