Eigen regie in de ouderenzorg

LET OP! Belangrijke coronamaatregelen 5 oktober

Om veilig en verantwoord met elkaar De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’ te kunnen faciliteren werken we met coronatoegangsbewijzen. Toon daarom bij aankomst je QR-code (met vaccinatiebewijs of negatief testbewijs dat niet ouder is dan 24 uur).

De werkplaats visual

Kom naar de Expo op 5 oktober!

Ben jij benieuwd naar alle ideeën van de deelnemers van De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’? Bezoek dan de Expo van dit evenement, op 5 oktober vanaf 15.00 uur. Tijdens de Expo presenteren de deelnemers hun ideeën hoe zorgverleners ouderen kunnen helpen bij het bevorderen van eigen regie. Jij kunt tijdens de Expo jouw stem geven aan het idee dat volgens jou moet winnen en wie weet gaan we dat idee uitwerken en lanceren.

Locatie: Van Der Valk Hotel in Tilburg (je kunt hier gratis parkeren)

Programma Expo:

 • 15.00 uur Ontvangst
 • 15.15 uur
  • Welkomstwoord door Katrien Luijkx
  • Jolande van Loon presenteert de laatste onderzoeksresultaten van haar onderzoek naar eigen regie
  • Presentatie Anno Pomp, Coördinator strategie Langdurige zorg bij het ministerie van VWS
 • 16.00 uur De Expositie: bekijk alle ideeën en breng je stem uit!
 • 17.15 uur Prijsuitreiking en afsluitende borrel

Aanmelden voor de Expo kan middels het aanmeldformulier hieronder!

Aanmelden Expo 5 oktober

Wil jij de Expo van De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’ bezoeken? Meld je dan aan middels het formulier.


  Eigen regie zorg

  Praktische informatie

  Wanneer: dinsdag 5 oktober 2021
  Tijd: 09.00 – 17.00 uur + borrel na afloop
  Waar: Van Der Valk Hotel in Tilburg

  Werk jij in de ouderenzorg als verpleegkundige, verzorgende, welzijnsmedewerker, helpende of activiteitenbegeleider? Of volg je een opleiding op het gebied van zorg en welzijn? Dan nodigen wij je van harte uit om deel te nemen aan De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’.

  Medewerkers van de organisaties die zijn aangesloten bij de Academische Werkplaats Ouderen van Tranzo krijgen voorrang. Dit zijn: Azora, Brabantzorg, De Wever, Groenhuysen, Mijzo, Surplus, SVRZ, Tante Louise en Thebe.

  Beleid

  De Werkplaats vindt plaats bij Van Der Valk Hotel in Tilburg. We gaan er vanuit dat dit evenement fysiek kan plaatsvinden. Mocht de coronasituatie dit niet toelaten, dan zullen wij het evenement verplaatsen naar een ander moment.

  Het wordt een unieke dag waar leren, creëren en inspireren centraal staan. Uiteraard is deze dag goed verzorgd met een heerlijke lunch en borrel.

  Aanmelden is gratis

  Als je jezelf hebt aangemeld maar niet aanwezig bent op 5 oktober dan zijn wij genoodzaakt om € 50,- in rekening te brengen ter compensatie van de gemaakte kosten.

  Accreditatie voor deze dag wordt aangevraagd bij V&VN.

  Inschrijven voor deelname helaas niet meer mogelijk

  We zijn verrast door de vele aanmeldingen die we hebben ontvangen, hierdoor is inschrijven voor De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’ helaas niet meer mogelijk. Je bent wel van harte welkom om naar de Expo te komen op 5 oktober. Aanmelden voor de Expo kan middels het aanmeldformulier bovenaan deze pagina.

  Tegeltje met spreuk "hoe grijzer hoe eigenwijzer"

  Deel, denk en ontwikkel

  De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’

  Op 5 oktober 2021 organiseren wij De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’. De opvolger van de succesvolle Inspiratiedag die we in 2019 hebben georganiseerd. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Bekijk dan de video’s op deze pagina.

  Hoe grijzer hoe eigenwijzer

  Worden mensen eigenwijzer naarmate ze ouder worden of zijn ouderen simpelweg wijs en eigen? We willen allemaal zoveel mogelijk onze eigen keuzes maken in het leven. Dit verandert niet als we ouder worden en afhankelijk worden van zorg. De meeste ouderen weten heel goed wat ze wel of niet willen en houden daarom graag zelf de regie over hun eigen leven.

  Onderzoek heeft laten zien dat als ouderen zelf de regie voeren zij beter in staat zijn om met tegenslagen om te gaan, minder stress en betere kwaliteit van leven ervaren. Als zorgverlener kun je ouderen helpen bij het bevorderen van eigen regie.

  Hoe dan?!

  Tijdens deze interactieve en creatieve dag gaan (toekomstige) zorgprofessionals in multidisciplinaire teams actief aan de slag met dit onderwerp. De hele dag staat in het teken van delen, denken en ontwikkelen.

  Inschrijven voor deelname helaas niet meer mogelijk

  We zijn verrast door de vele aanmeldingen die we hebben ontvangen, hierdoor is inschrijven voor De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’ helaas niet meer mogelijk. Je bent wel van harte welkom om te komen kijken naar de Expo op 5 oktober. Aanmelden voor de Expo kan middels het aanmeldformulier  bovenaan deze pagina!

  brainstorm betere verpleeghuiszorg

  Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

  Deel

  Als je in de zorg werkt dan heb je ervaring met dit thema. Deel deze kennis met jouw team of met de hele groep. Jouw persoonlijke ervaring is erg waardevol.

  Denk

  Laat je inspireren door jouw teamgenoten, de inzichten uit het onderzoek van Jolande van Loon en de vele deskundigen die hun persoonlijke kennis en ervaringen delen. Verdiep je in het thema en ga samen met jouw team brainstormen over passende, effectieve en praktische oplossingen.

  Ontwikkel

  Zijn jullie klaar met brainstormen en heb je samen met jouw team een oplossing bedacht? Laat je idee tot leven komen en ontwikkel een prototype. Dit prototype presenteert je aan alle mede-deelnemers, de jury en andere geïnteresseerden.

  Aan het einde van de dag wordt het beste idee gekozen. Dat idee werken wij, samen met het winnende team, verder uit, zodat we het kunnen produceren en verspreiden binnen de ouderenzorg. Jij kan dus echt het verschil maken!

  Bekijk ook de making of van het spel Inteam en de flyer met verhalenbundel en deurhanger. Dit waren de winnende ideeën van de vorige editie. Even naar beneden scrollen, de video staat op deze pagina.

  Contact

  Heb je vragen over De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

  Ook als je ideeën hebt over dit onderwerp of voor het evenement, laat het ons weten!