ouderen op een bankje flat

Flyer met verhalenbundel en deurhanger

Niet meer samen wonen, is niet het einde van samen zijn.
Wanneer iemand verhuist naar het verpleeghuis, is dat een ingrijpende gebeurtenis voor degene zelf, maar ook voor zijn/haar partner. Deze gebeurtenis brengt vaak veel verdriet met zich mee en voor zowel de bewoner die naar het verpleeghuis verhuist, als voor de partner die thuis blijft wonen, verandert er veel.

Om het gesprek met de nieuwe bewoner en zijn/haar partner te voeren over liefde, intimiteit, seksualiteit, hebben zorgprofessionals in samenwerking met ons een flyer ontwikkeld. De flyer is bedoeld als hulpmiddel om het gesprek aan te gaan met bewoners en hun partners en hen uit te nodigen hun wensen en behoeften kenbaar te maken.
In de flyer zit een verhalenbundel. Deze bundel bevat drie verhalen die zijn geïnspireerd op de resultaten van het onderzoek van Tineke Roelofs en beschrijven herkenbare situaties over mensen die een partner met dementie hebben die in het verpleeghuis woont.

Flyer over intimiteit ouderen

Flyer met verhalenbundel

De flyer en verhalenbundel kunnen besproken en/of meegegeven worden tijdens een intakegesprek of tijdens een gesprek dat na een aantal weken met een bewoner en partner wordt gevoerd. Jij als zorgprofessional kunt met behulp van de flyer en verhalenbundel het thema liefde, intimiteit en seksualiteit laagdrempelig bespreekbaar maken en samen met de bewoner en partner kijken wat hun wensen zijn en wat er binnen jouw zorgorganisatie mogelijk is.

deurhanger intimiteit

Deurhanger

Om het thema intimiteit en seksualiteit onder de aandacht te brengen van jouw collega’s, zorgprofessionals in de ouderenzorg, is er ook een deurhanger ontwikkeld. De deurhanger, met de tekst ‘Ik doe even (n)iets – niet storen alstublieft’, nodigt zorgprofessionals uit om het thema intimiteit en seksualiteit te bespreken met elkaar en met bewoners en partners, kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Hang de deurhanger aan de deur van jullie werkkamer of aan kluisjes van collega’s en ga met dit belangrijke thema aan de slag!

Vragen over de flyer met verhalenbundel en deurhanger?

Ben je geïnteresseerd in de flyer met verhalenbundel en deurhanger en/of wil je meer weten? Neem dan contact op met Lieke de Jong (onderwijsontwikkelaar):

E.C.deJong@tilburguniversity.edu / 013 466 3251 of vul dit contactformulier in.

 

Kosten voor een set van een flyer met verhalenbundel en deurhanger: € 1,95. Verkrijgbaar per 50 stuks.


    logo Groenhuysen
    Avoord logo
    logo De Wever
    logo CZ zorgkantoor
    azora logo