eigen regie ouderenzorg
Zorgen voor senioren

Workshops eigen regie

Verpleeghuizen hebben de moeilijke uitdaging om ouderen te ondersteunen om zo veel mogelijk regie op hun eigen leven te hebben, ondanks hun afhankelijkheid van de zorg. Jolande van Loon, onderzoeker bij Tranzo, heeft onderzoek gedaan naar eigen regie in de langdurende intramurale ouderenzorg. De onderzoeksresultaten zijn omgezet in een lessencyclus die bestaat uit 2 workshops die gegeven kan worden aan (toekomstige) zorgprofessionals. In de workshops krijgen de deelnemers een theoretisch kader geschetst gebaseerd op de onderzoeksresultaten uit het onderzoek van Jolande van Loon.

Daarnaast gaan zij aan de slag met het thema eigen regie en aanverwante begrippen en koppelen zij deze theoretische kennis aan hun stage / praktijkervaring. Deelnemers gaan met concrete opdrachten aan de slag om de verworven kennis te verwerken en toe te passen. Benieuwd naar de docentenhandleiding? Download het document via de button hieronder.

Naar de docentenhandleiding

Aan de slag!

Naast de Workshops Eigen regie hebben wij nog meer producten op het gebied van eigen regie. Bekijk de verschillende producten hiernaast.